Werkgroep Planten-insecten

De Planten-insecten werkgroep (PIWG) is voortgekomen uit de Plantenwerkgroep (PWG).

Bij onze ontdekkingstochten in de omgeving van Woerden en tijdens onze gezamenlijke excursies, zagen we natuurlijk ook de aanwezigheid van insecten en/of hun larven.

Grote populierenhaan

Gaandeweg drong het tot onze leden door, dat de kennis van insecten duidelijk tekort schoot. Er waren duidelijke relaties waar te nemen tussen plantenwereld en insecten. Die relaties vonden we zo interessant, dat we besloten de insecten mee te nemen bij onze planten inventarisaties en ons te verdiepen in de verschillende orden en families van insecten. De kennis hiervan bleek nog veel hiaten te vertonen en hier wilden we verbetering in aanbrengen. Door veel beter te kijken en uitgebreid te zoeken in een betrekkelijk klein terrein kom je zoveel verschillende soorten insecten tegen, waarover we ons kunnen verwonderen en die ons steeds weer enthousiast maken.


Langzamerhand vergroten we onze kennis en kunnen we insectenfamilies onderscheiden, waardoor je veel beter waarneemt en niet langer achteloos aan al die prachtige beestjes voorbijgaat.

Voor meer informatie: Koos van Brakel of Marijke van Damme
                        e-mail: planten-insecten@woerden.knnv.nl

Rozenkever
Rozenkever

Foto’s: Koos van Brakel